Draag & Dans

Dansen….., je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Daarom zijn wij gestart met de cursus Draag&Dans.

Het bij je dragen van je baby of jonge peuter in een draagdoek is al enige jaren een hype onder jonge ouders. Waarom dan ook niet op deze manier dansen met je kindje?

Enig onderzoek leerde dat er wel soortgelijke fitness-programma’s bestaan, maar echt dansen met je kindje voor je of achter op je rug komt sinds kort alleen in Engeland en Amerika voor. Op 12 maart 2016 was de Nederlandse primeur in Alphen aan den Rijn. Wij gingen als eerste in Limburg van start met dit nieuwe concept. In de cursus Draag&Dans komen diverse dansstijlen aan bod, zoals Ballroom, Latin, Salsa, Swing en zelfs Zumba- en HipHop-elementen. De muziek en de choreografieën zijn uiteraard afgestemd op het dragen van je kind, maar biedt voldoende uitdaging. Tijdens het dansen kun je werken aan je conditie en tegelijkertijd genieten van je kind. Uiteraard staat gezelligheid centraal en kunnen ouders volop ervaringen met elkaar delen. 

Wat zijn de voordelen van Draag&Dans? Dansen is in het algemeen goed voor je gezondheid. Met Draag&Dans bevorder je niet alleen je eigen gezondheid, maar is ook je kind lekker in beweging. Daarnaast stimuleert het de binding tussen (groot)ouder en het kind. Het kind wordt van beweging rustiger, ontspant makkeler en leert automatisch te genieten van muziek. En niet onbelangrijk: het is een heerlijk moment voor jezelf met je kind.

De cursus gaat van start op zaterdag 24 februari van 11.00 tot 12.00 uur

Wij bieden blokken aan van 15 lessen. De lessen duren een uur, zodat het niet te zwaar wordt voor moeder/ vader en kind. Wij verzoeken iedereen ruim van tevoren aanwezig te zijn, zodat de kinderen in de draagdoeken of draagzakken kunnen worden gedaan en de lessen ook tijdig van start kunnen gaan. 

Draag&Dans is geschikt voor iedere vader/ moeder of opa/ oma die met zijn (klein)kind zou willen bewegen. Voor moeders geldt dat zij om medische redenen op zijn vroegst 6 weken na de bevalling mee kunnen doen aan de lessen.

Bij ons kun je jouw afval gewoon weggooien in de prullenbakken die volop aanwezig zijn. Wij verzoeken jullie echter om gebruikte luiers mee naar huis te nemen en daar weg te gooien.